Werkwijze

INTAKE

 

Het proces begint met een kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Ik wil jou leren kennen, kleding is tenslotte verlengstuk van jezelf. Om goed samen te werken is een goede klik en vertrouwen belangrijk. Ik wil graag weten waar je nu staat wat betreft je zakelijke garderobe. Wat zijn je problemen en frustraties? Waar kom je vandaan en waar wil je naartoe? Zodat ik duidelijk krijg hoe ik jou het beste kan helpen. Ik vertel je wat je van mij kunt verwachten en hoe het proces verloopt.

 

Dit gesprek kan plaatsvinden in mijn atelier, op een door jou gekozen locatie of via skype.

ANALYSE

 

Een goede garderobe begint met kennis over wie je bent, wat je voorkeuren zijn, wat de situatie vraagt en welke kleuren en vormen het allerbeste bij je passen.

 

Wanneer je aandacht besteed aan je uiterlijk, voel je je zelfverzekerder en straal je dat ook uit. En dat maakt je een prettige gesprekspartner. Je outfit moet ook bij de situatie passen. Als de ander zich in jou herkent verhoog je je gunfactor en is de deal al voor de helft gesloten.

 

Een uitgebreide analyse is standaard onderdeel van het proces. Met recht een maatpak dus!

 

Naast dat we uitgebreid ingaan op wie je bent, wat je voorkeuren zijn en wat de situatie vraagt, onderga je ook een kleur- en stijlanalyse. Bij een kleuranalyse kijk ik naar je huid, haar en ogen. Met gekleurde doeken bepaal ik je kleurtype en zie je welke kleuren harmoniëren met jouw natuurlijke teint en jouw uitstraling versterken. Bij een stijlanalyse kijk ik naar je vorm en verhoudingen van je gezicht en lichaam. Met pasmodellen en stoffen laat ik je zien welke modellen, motieven en materialen het beste in jouw figuur naar boven brengen.

OPMETEN EN PASSEN

 

Uiteraard heb ik je maten nodig om kleding op maat te maken. Ik meet maar liefst 35 maten (waarvan de helft ook nog eens links en rechts). Ter vergelijking, confectiekleding wordt op basis van slechts 4 maten gemaakt.

 

Elk patroon gaat uit van een standaard basispatroon. Dit basispatroon wordt op jouw maten getekend en vanuit dit basispatroon wordt het uiteindelijke patroon gemaakt. Van het basispatroon wordt eerst een pasmodel gemaakt om de pasvorm te controleren en om eventuele meetfouten te corrigeren.

 

Ik bied een ‘klaar terwijl je wacht’ service voor het maken van de pasmodellen. Dat betekent dat de eerste doorpas desgewenst dezelfde dag nog kan plaatsvinden. In de tussentijd kun jij inspiratie opdoen, aan het werk of genieten van een lekkere lunch.

 

Het bespreken van je wensen, de analyse, het opmeten en doorpassen neemt ongeveer een halve dag in beslag. Ik neem ruim de tijd voor je zodat jij er straks op je best uitziet.

ONTWERP

 

Het leukste deel van het proces!

 

Je kunt het ontwerpen van jouw garderobe helemaal aan mij over laten of we kunnen deze samen ontwerpen. Het is niet nodig om zelf materialen aan te dragen, daar zorg ik voor. Maar als je een mooie stof hebt liggen dan kan ik daar uiteraard iets fraais van maken. Voordat ik materialen aanschaf en met de productie start bespreken we de ontwerpen uitgebreid. Nu kan ik nog wijzigingen aanbrengen, na jouw akkoord en aanbetaling zijn de ontwerpen definitief.

 

Ik begin met het samenstellen van een kleurenpalet met voor jou geschikte tinten. Uit dit palet kies ik een aantal basiskleuren (dat hoeven niet persé neutrale kleuren te zijn) voor de tijdloze basisitems waarop je verder kunt bouwen. De overige kleuren pas ik bijvoorbeeld toe in blouses en tops, prints en details.

 

Vervolgens ga ik aan de slag met de modellen. Door te spelen met verschillende zaken zoals lengtes, kraag- en zakvormen, plooien en rimpels zorg ik ervoor dat de kleding jouw lichaam in balans brengt. Rechte lijnen passen bij een rechte vorm, ronde lijnen bij rond. Rechte lijnen komen formeler over dan ronde en afhankelijk van je gewenste uitstraling zal hier een compromis gevonden moeten worden. Hierbij ga ik eerst uit van wat bij jou past en dan pas wat bij de situatie past, maar ik zorg altijd voor balans.

 

Vervolgens ga ik op zoek naar de juiste materialen. Ook hier houd ik weer rekening met met je lichaamstype en gewenste uitstraling. Dichtgeweven en wat stuggere stoffen passen bij een rechte vorm. Losgeweven en soepele stoffen passen bij een ronde vorm. De stofstructuur en print hebben een grote invloed op de uitstraling van een kledingstuk. Stoffen met een losse en/of zachte structuur komen minder formeel over dan dichtgeweven stoffen. Dat geldt ook voor grote, kleurige prints. Een kleine print met niet teveel kleurvariatie komt zakelijker over.

REALISATIE & LEVERING

 

Als je helemaal tevreden bent over het ontwerp en de materialen, ga ik aan de slag. Tijdens het realisatieproces houd ik je via email of WhatsAppberichtjes op de hoogte van de voortgang.

 

Na enkele weken zijn jouw items gereed en een spannend pasmoment is aangebroken! Je kunt jouw couture passen en afhalen in mijn atelier. Rest mij dan nog om je heel veel draagplezier toe te wensen.

GARANTIE

 

Mocht er onverhoopt iets niet naar je zin zijn, dan pas ik het voor je aan.

 

Ik kan natuurlijk niet van een rok een broek maken als je begrijpt wat ik bedoel, maar ik zal mijn uiterste best doen om de kwestie op te lossen.

 

Afgevallen of aangekomen? Ook dat is tot op zekere hoogte geen probleem. In tegenstelling tot confectie kan maatkleding vaak wel ingenomen of uitgelegd worden. Schroom niet om contact op te nemen en naar deze service te vragen.