Werkwijze

WERKWIJZE

De voornaamste inspiratiebron bent jij! Het doel is helder: we gaan voor stijlvolle couture, een perfecte ‘Steman’ waar je lang plezier van zult hebben!

ORIENTATIE

Voordat we aan de slag gaan met die perfecte jurk, dat mantelpak of die complete garderobe, nodig ik je uit voor een vrijblijvend gesprek via Skype, in mijn atelier in Eindhoven of op een door jou uitgekozen locatie. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we jouw wensen en mijn werkwijze.

ANALYSE & OPMETEN

Mocht je met mij in zee gaan, dan begint het proces met een kleur- en stijlanalyse. Tijdens een ontspannen sessie kijken we welke kleuren goed bij je passen en welke stijl je het beste staat. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op jouw wensen. Tevens bespreken we welk imago je uit wilt stralen, ook dat heeft invloed op het uiteindelijke ontwerp. Blader eens door mijn schets- en inspiratielectuur. Wie weet welke ideeën je opdoet! Tevens neem ik je maten op en ga ik aan de slag met een pasmodel.

DOORPAS

Ik bied een ‘klaar terwijl je wacht’ service voor het maken van de pasmodellen. Dat betekent dat de eerste doorpas desgewenst dezelfde dag nog kan plaatsvinden.

Tijdens deze doorpas pas je het/de pasmodel(len) en breng ik eventueel wijzigingen aan die in het patroon doorgevoerd worden. Grote wijzigingen en wijzigingen aan broeken controleer ik direct ter plaatste met een tweede pasmodel op basis van het aangepaste patroon.

werkwijze

ONTWERP

We komen nu in de ontwerpfase. Ik ontwerp jouw couture en ga op zoek naar de juiste materialen. Tijdens een vervolgsessie bespreken we de ontwerpen en de materiaalkeuzes aan de hand van ontwerpschetsen en stofstalen. Tevens bespreken we de definitieve kosten van jouw couture, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

REALISATIE

Als je helemaal tevreden bent over het ontwerp en de materialen, ga ik aan de slag. Tijdens het realisatieproces houd ik je via e-mail of WhatsAppberichtjes op de hoogte van de voortgang.

OPLEVERING

Na enkele weken is jouw ‘Steman’ gereed en een spannend pasmoment is aangebroken! Je kunt jouw couture passen en afhalen in mijn atelier. Eventuele kleine aanpassingen verzorg ik ter plekke.

Als je dat liever hebt, kan ik de couture ook naar je toesturen.
Rest mij dan nog om je heel veel draagplezier toe te wensen.